Monday, March 27, 2023
Empereur Huizong et le thé
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Comme pour A la Recherche du Temps Perdu de Proust, j'ai récemment fait plusieurs articles (en anglais) pour commenter les nombreuses me...
Friday, March 24, 2023
Why try this Osmanthus scented Baozhong?
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Osmanthus flowers in San Hsia Fans of high quality loose tea have a natural suspicion towards artificially scented teas! (Pun intended) In m...
Tuesday, March 21, 2023
Le thé dans Le Temps Retrouvé, le livre VII de A la recherche du temps perdu, de Marcel Proust
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Nous arrivons à la conclusion de A la Recherche du Temps Perdu avec Le Temps Retrouvé! C'est donc une histoire qui finit bien, et elle f...
Thursday, March 16, 2023
Three encounters in a San Hsia tea plantation
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A phone call to my farmer, last week, informed me that the first spring harvests of San Hsia BiLuoChun were bout to start! So, I came unann...
2 comments:
Saturday, March 11, 2023
Emperor Huizong, Part 4
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(Read part 1 , part 2 , part 3 ). For this last part of the review of Patricia Buckley Ebrey's book, let's examine how Huizong enjoy...
Wednesday, March 08, 2023
Emperor Huizong, part 3
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Foreword: You may first want to read Part 1 , Part 2 before this article, even though each part can be read independently. In this article...
Tuesday, March 07, 2023
Complément à Emergence du thé
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Je tenais encore à remercier Olivier F Delasalle pour ses 2 textes sur l'émergence du thé ( partie 1 et partie 2 ). Grâce à ce philoso...
1 comment:
Monday, March 06, 2023
Emperor Huizong, part 2
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In my first article, I already mentioned the strangest mention of tea in this book, when tea was believed to have been used to perform som...
Thursday, March 02, 2023
Emergence du thé 2/2 par Olivier F Delasalle
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Après la première partie , voici la seconde partie du texte de mon ami philosophe et linguiste théophile, Olivier F. Delasalle : "Eta...
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