May 30, 2004, we met Master Gu, Chuan Ze, a Tea and Pottery Master! He is an innovator in the making of clay for his pots. Instead of relying on the purple clay of Yixing , or the classic dark red clay, he will grind anything from dry tea leaves or stones to add to his clay. This not only produces most interesting designs and colors, but also improves the taste of tea.
He recently opened a website with some of his products on display at www.teapot-rocks.com
Actually, his pots not only improve the taste of tea. They can also be used for water, beer, wine and spirits!
Le 30 mai 2004, Maitre Gu, Chuan Ze nous enseigna comment faire notre premier pot avec son argile speciale. Le pot change veritablement le gout de mon thé. J'ai fait le test avec un oolong Jin Shuan. Préparé d'abord dans un gaiwan (appelé gaibei à Taiwan), le thé était frais, odorant (xiang) mais avec un peu d'amertume tannique lorsque versé directement dans une tasse. Mais après avoir mis le thé dans le pot fait chez Maitre Gu, le thé devint moelleux et rond tout en gardant son parfum frais. Testant à l'aveugle, ma femme l'a préféré au thé qui n'était pas passé par le pot d'argile.
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