Monday, February 21, 2005

6 advices for my wild, raw pu-erh

Here is the translation of 6 advices from my pu-erh book (below):

1. Take your time to flake the pu-erh cake. (Breaking the leaves makes it bitter.)

2. Don't overboil the water. (The bubbles must be the size of crab eyes.)

3. Use a zhuni teapot. (It keeps the heat.)

4. Drink from slim tea cups. (For a delicate taste.)

5. Pay attention to the quantity (2 grams for 150 cc.)

6. Adjust the brew time to fit your taste. (This tea is easy to brew.)

3 comments:

eClaire said...

A quoi ressemble un "zhuni teapot" et à quoi corresponds a "slim tea cups"?

Merci et désolée pour mon ignorance.

Stephane said...

Tu anticipes sur mes prochains articles! C'est sympa de savoir une lectrice en phase avec mon blog.
J'espère que ces 2 photos permettent de mieux comprendre.

eClaire said...

Super merci pour les éclaircissements :)

Tout dépends de ce que tu appelles "en phase"...

Je checke les nouveautés grace à la syndication (http://teamasters.blogspot.com/atom.xml)
et je suis toute débutante en plein apprentissage dans le domaine du thé donc pas encore totallement en phase ;).

Merci pour ton blog,

Bonne continuation...